GRIFF Raphael De Cock

RAPHAËL DE COCK - www.raphaeldecock.be

Raphaël De Cock is betrokken als multi-instrumentalist en zanger van traditionele zangstijlen binnen verscheidene binnenlandse en buitenlandse muziekprojecten en geeft regelmatig workshops en cursussen: 

In 1989 ontdekte Raphaël de uilleann pipes via een radio-uitzending met Liam O Flynn (Dranouter Folkfestival '88). In 1991 vormde hij een iers duo met Sacha Van Loo onder de naam Cú Chullainn, dat later het trio Crónán wordt met Greet Garriau (Fluxus, Lupa Luna). In die periode ontdekte Raphaël ook de keelzang uit Tuva.
Zijn workshop keelzang op de Gooikse volksmuziekstage in 1998 leidde tot de nieuwe 6-koppige formatie Keukkojoen. Deze groep focuste vooral op vocale tradities uit Europa en elders.

Vanaf 2001 speelde hij mee galicische doedelzak (gaita) in A Banda, en daarna met A Contrabanda.

In 2003 verving hij enkele keren Jowan Merckx in het project Profielen/Perfiles met Wannes Van De Velde, Amparo Cortes en Ialma.

Momenteel zingt hij in de Galicisch-spaanse en Portugese formatie Néboa. Sinds 2007 speelt hij siberische zither (chatkhan) en keelzingt hij bij Osuna, werkt mee aan een Iers-Scandinavische fusie in Northern Lights (www.myspace.com/theseastallionproject) en geeft multi-etnische schooloptredens met Waira. In 2008 is hij mede-oprichter van het Griff Trio en in 2009 speelt hij als zanger en multi-instrumentalist in het duo Nadisuna met Vladiswar Nadishana. In 2010 is hij uitgenodigd door Graindelavoix in het italo-belgische zangproject Muntagna Nera en in Melancholia olv Ami d'AMUZ Thomas Baeté.